3 soorten buitenverlichting voor je woning

De achtertuin is toch wel de meest geliefde ruimte van ieder huis, maar toch wordt het vaak niet optimaal gebruikt. Een component dat veel mensen lastig vinden is het kiezen van de juiste buitenverlichting. Buitenverlichting is namelijk een grote factor wanneer het gaat om het creëren van sfeer in de achtertuin. Een lamp die te koel of flets licht geeft, kan er namelijk zo voor zorgen dat de ruimte een stuk minder aangenaam is om in te verblijven. Geen zorgen, wij helpen je gelukkig graag. Voordat je dus je middag spendeert op https://in-lite.com/nl/ voor het uitzoeken van de leukste lampen geven we je graag 3 ideeën om jouw tuin meer sfeer mee te geven.

Design buitenverlichting voor een statement in je tuin 

Gelukkig passen heel veel lampen in vrijwel elke achtertuin. Bij het kiezen van de juiste lamp zul je dus goed moeten nadenken over wat er het beste bij jou past. Wanneer je je tuin een echt pronkstuk wilt maken, kun je bijvoorbeeld het beste gaan voor design buitenverlichting. Een design buitenlamp is namelijk vaak zo goed toepasbaar in elke tuin, dat je niet te veel rekening hoeft te houden met het uiterlijk van je achtertuin. Een buitenlamp is namelijk niet alleen functioneel, maar wanneer je voor een designlamp gaat ben je voornamelijk bezig met het uiterlijk van de lamp zelf. Dit maakt het een gemakkelijke keuze, omdat je hierbij alleen op je eigen gevoel hoeft af te gaan en niet hoeft na te denken over hoe het er uit ziet in je achtertuin, of of de lamp wel voldoende licht geeft. 

Ga voor tuinspots in plaats van design buitenverlichting

Wanneer je echt een gezellige sfeer in je achtertuin wilt creëren, kun je het beste gaan voor tuinspots, grondinbouwlampen of lichtkettingen. Dit zijn namelijk lampen die vaak wat warmer licht geven en ook goed te dimmen zijn met een aparte knop. Toch zul je bij het aanschaffen van dit type buitenverlichting goed moeten kijken naar de staat van je tuin. Wanneer je bijvoorbeeld kleine, brede bomen hebt, dan kun je het beste gaan voor een type tuinverlichting die een brede lichtuittreding heeft. Als je hoge, smalle bomen hebt is dit natuurlijk het tegenovergestelde: in dit geval ga je voor een lamp die een smalle lichtuittreding heeft. Hierdoor wordt het licht hoeger verdeeld, en ziet het er dus een stuk mooier uit. Een lichtketting kun je in een boom hangen. Hierdoor maak je direct een romantische sfeer!

Een duurzame optie met buitenmuur verlichting

Bovendien kun je gaan voor buitenverlichting dat geïnstalleerd zit aan de muur. Dit zorgt voor een indirecte verlichting van je tuin, maar wanneer je deze aan de muur bij je terras monteert zorg je ervoor dat deze ruimte wel verlicht is. Hierbij worden vaak lichtlijsten of spots geïnstalleerd, waardoor het licht gereflecteerd wordt richting je tuin. Hierdoor is het licht niet zo heel erg sterk in de tuin zelf, maar zorgt het er juist voor dat er een zwoele, gezellige sfeer wordt gevormd. Zelfs wanneer je geen stroomvoorziening dichtbij je wand hebt zitten is deze verlichting mogelijk, want soms kun je ervoor kiezen om deze verlichting op groene zonne-energie te laten werken!