Alle redenen om een samenwerking met een makelaar aan te gaan

Ben jij van plan om jouw woning te verkopen? Dan kun je dit zelf proberen te doen, maar je kunt ook een makelaar in de buurt inschakelen. Een traditionele makelaar bij Makelaardij Hoogeveen bijvoorbeeld, kan je een hoop tijd en stress besparen. Weet je nog niet zeker of je een samenwerking met een makelaar aan moet gaan? Na het lezen van dit artikel ben jij volledig overtuigd.

Persoonlijke en direct contact

Een makelaar beschikt, in tegenstelling tot jou, over de nodige ervaring om hier en daar te onderhandelen. Als je jouw woning wilt verkopen wil je dit doen voor de beste prijs en een makelaar kan daarbij helpen. Het voordeel aan een makelaar is dat soepel en snel contact kunt opnemen. Je kunt even langs gaan op het makelaarskantoor en in een persoonlijk gesprek jouw wensen toelichten. Denk hierbij aan de bezichtigingen die gaan komen, de presentatie van jouw woning en de wensen wat betreft de verkoopsnelheid. De makelaar kan jouw wensen makkelijk vervullen door zijn brede kennis en ervaring!

Een groot netwerk

Daarnaast is een ander groot voordeel van een makelaar dat hij of zij al een groot netwerk heeft kunnen opbouwen. Vooral wanneer jij jouw woning snel wilt verkopen, kan het hebben van een groot netwerk doorslaggevend zijn. Een makelaar ontmoet aan de lopende band kopers en verkopers en maakt dus snel veel contacten. Wil je een huis kopen? De makelaar kan op korte termijn bezichtigingen regelen en ook andere makelaars wijzen op jouw interesse. De makelaar is eigenlijk iemand die kopers en verkopers bij elkaar brengt. 

Volledige service

De derde reden om een makelaar in te schakelen is simpelweg omdat hij alles voor je regelt. Over het maken van foto’s hoef je je bijvoorbeeld niet druk te maken. Of wat dacht je van het adverteren van je woning of het rondleiden van potentiële kopers. Door dit over te laten aan een makelaar, kun je jezelf een hoop moeite besparen. Daarnaast heeft een makelaar ook de kennis om kopers aan te trekken en te overtuigen. Over de verkoopstrategie hoef jij je dus geen zorgen te maken. 

Ondersteuning en begeleiding

Het fijne aan een samenwerking met een makelaar is dat hij of zij je kan ondersteunen bij juridische en notariële zaken. Dit betekent dat je er niet alleen voor staat en precies weet wat je te wachten staat bij het tekenen van papieren zoals de hypotheekakte en koopovereenkomst. Met al jouw extra vragen of behoefte aan informatie kun je bij de verkoopmakelaar terecht. Van een traditionele makelaar kun je verwachten dat hij je goed begeleidt in het koop- of verkoopproces. Maar ook na de koop van een woning kan een makelaar je bijstaan. Omdat de fase na aankoop van een huis best onduidelijk kan zijn, kan een makelaar je hierin adviseren en helpen. Zo hoef je niet in het diepe te springen en weet je waar je aan toe bent!