Een aankoopmakelaar Amsterdam: garantie op een geslaagde verkoop

Heb jij al eens van een aankoopmakelaar Amsterdam gehoord? Een aankoopmakelaar Amsterdam is een partij die je betrekt bij het kopen van een huis. Ondanks dat je in eerste instantie denkt dat een makelaar hetzelfde te werk gaat als een aankoopmakelaar en je daarom geen extra partij nodig hebt, is dit niet helemaal waar. Een aankoopmakelaar staat juist klaar om de rechten van jou, de koper, te waarborgen. Wil jij weten wat een aankoopmakelaar voor jou kan betekenen en wat de voordelen zijn van het betrekken van een aankoopmakelaar? Lees dit artikel dan snel verder.

 

Wat doet een aankoopmakelaar Amsterdam?

Een aankoopmakelaar staat klaar om je te helpen bij het kopen van jouw droomwoning. Het werk van dit type makelaar is erg divers. In plaats van dat hij wordt ingehuurd door de verkoper van het huis, huur jij hem direct in. Het doel is dat jij een adviseur aan jouw zijde hebt die volledig in het belang van jou denkt. Er wordt bijvoorbeeld een marktonderzoek gedaan in de buurt, de aankoopmakelaar Amsterdam gaat kijken naar wat voor huizen er voorheen in dezelfde buurt zijn verkocht en voor welke prijzen, hij kijkt naar de staat van het huis waar jij geïnteresseerd in bent en meer. De deskundige visie die de aankoopmakelaar Amsterdam heeft helpt uiteindelijk bij het vaststellen of jij niet te veel betaalt voor de woning. Wil jij een aankoopmakelaar betrekken bij jouw aankoop? Neem dan contact op met Makelaar in Amsterdam.

 

Een objectieve blik

Het grote voordeel van de aankoopmakelaar Amsterdam is dat het een objectieve blik heeft. In tegenstelling tot een makelaar, kijkt een aankoopmakelaar puur naar de markt en de waarde. Een makelaar heeft altijd nog een eigen belang. Hij krijgt immers een percentage van de verkoop van de woning en heeft een verkoper die hij tevreden moet houden. Omdat een aankoopmakelaar onafhankelijk werkt, denkt hij niet in het belang van de ene of de andere partij. Het enige belang waar hij naar kijkt, is of jij een eerlijk bedrag betaalt voor de woning. Er wordt een objectief rapport samengesteld waar alle conclusies van zijn onderzoek naar boven komen. Hier vindt je bijvoorbeeld belangrijke verkoophistorie over de woning, belangrijke mankementen en belangrijke waardepunten van de woning. Zo kan een aankoopmakelaar Amsterdam bijvoorbeeld precies vertellen hoe de scheuren in de muur zijn ontstaan, of er tekenen zijn van vochtplekken en of bepaalde muren dragend zijn of niet. 

 

Een huis kopen in de grote stad

Het kopen van een huis in Amsterdam is een geweldige stap, maar ook zeker een erg spannend moment. Op het moment dat jij een woning in de grote stad koopt van een verkoopmakelaar in Amsterdam wordt jij een huiseigenaar. Als huiseigenaar ben jij volledig verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning. Met behulp van een aankoopmakelaar Amsterdam krijg jij beter inzicht over mogelijke klussen en kosten die jij in de toekomst moet maken. Hij kijkt bijvoorbeeld of een dakrenovatie op de korte termijn noodzakelijk is, of er binnenkort een nieuwe cv ketel moet worden besteld en of de constructie van het huis in orde is. Met behulp van de professionele blik van de aankoopmakelaar Amsterdam heb jij zekerheid en geruststelling dat jij een goede aankoop doet.