Een gezellige en knusse sfeer met een Dimplex haard

Een open haard zorgt altijd voor net wat meer sfeer. De vlammetjes die om het hout dansen en de warmte die er vanaf straalt. Dat is echt genieten! Jammer genoeg is een open haard niet altijd even handig. Een haard heeft natuurlijk veel houtblokken nodig. Deze zijn wel te koop, maar als in een appartement woont, is het toch niet heel handig. Er is ruimte nodig om de houtblokken op te bergen, je moet wachten totdat het vuur gedoofd is als je wil gaan slapen en het is niet altijd even veilig. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele goede elektrische haarden. Deze zijn een stuk makkelijk in gebruik dan traditionele open haarden. Wil je meer weten over een Dimplex haard? Lees dan snel verder want in dit artikel zullen we je er meer over vertellen!

De haarden van Dimplex

Hoewel een open haard niet altijd even makkelijk of veilig is, zorgt het wel voor heel veel sfeer. Het heeft toch iets om de vlammen te zien dansen. Met een Dimplex haard heb je dezelfde beleving van je open haard, maar dan net wat makkelijker. De sfeerhaarden van Dimplex zijn namelijk elektrische haarden. Je hebt dus geen hout meer nodig en kan je haard gewoon met een knop aanzetten. Dimplex weet echter hoe gezellig mensen een open haard vinden en daarom zien al hun haarden er levensecht uit. De vlammen dansen met elkaar en om het hout heen. Het lijkt alsof het hout helemaal aan het gloeien is naarmate het vuurtje groter wordt. En je kan zelfs het geknisper van het hout horen of van een vonkjes die af en toe wegspringen.

Verschillende soorten Dimplex haard

Niet iedereen heeft dezelfde smaak of evenveel ruimte tot hun beschikking. Daarom is er niet één soort Dimplex haard, maar heel veel verschillende. Op deze manier kan iedereen een Dimplex haard kiezen die perfect bij hen en hun huis past. Om te beginnen zijn er vier verschillende categorieën. Er is een Dimplex haard die ingebouwd is, maar er zijn ook hanghaarden, wandhaarden en zelfs vrijstaande haarden. Als je veel ruimte hebt, kan een inbouwhaard in de woonkamer er heel gezellig uitzien. Vrijstaande haarden zijn dan weer wat handiger voor kleinere ruimtes. Daarnaast hebben alle haarden binnen een categorie verschillende groottes en vormen.

Dimplex haard accessoires en haard ombouwen

Een open haard is natuurlijk niet af zonder een mooie haard ombouw. Een haardombouw is een soort omlijsting van je haard. Door de ombouw te combineren met de stijl van je interieur, kan je je open haard dus helemaal bij je huis betrekken. Zo blendt deze net wat beter in. Je kan spelen met verschillende kleuren en uitstralingen. Zo kan je voor een ombouw kiezen die helemaal strak is, waardoor de haard een hele minimalistische en moderne uitstraling krijgt. Voor een meer industriële inrichting, is een haardombouw met een concrete look misschien wel iets voor jou. Met verschillende accessoires zoals achterwanden en houtsets, is het mogelijk om zelfs de kleinste details te bepalen. Iedereen kan dus een Dimplex haard omtoveren tot hun perfecte haard. Bekijk ook eens de Cinewalls als je eraan denkt een haard te plaatsen in je woning!