Een houten trap kopen, welke keuzes heb je?

Een houten trap is een enorm handig en mooi product. En ook nog eens multifunctioneel! Een trap kun je in verschillende situaties gebruiken en ook als decoratie neerzetten. Wanneer je op zoek gaat naar een trap kom je tot de ontdekking dat er enorm veel modellen zijn. Je hebt keuze uit verschillende afmetingen, materialen en kleuren. Terwijl de kwaliteit van de verschillende trappen ook uiteenloopt. In onze blog vertellen we meer over welke keuzes je hebt en waar je op moet letten als je er eentje wilt aanschaffen.

Houten trap is multifunctioneel

Een trapje voor in de keuken, een stevige zoldertrap of een trap die ter decoratie in een woonkamer wordt neergezet. Een houten trap is multifunctioneel! Het grote voordeel van deze trappen is dat ze stevig zijn. De beste keuze die je zou kunnen maken is om een trap van Oregon Pine te kopen, want dit zijn de meest stevige trappen die je momenteel kunt kopen. Met bijkomstige voordelen dat deze trappen kwalitatief goed zijn en ook een lange levensduur hebben. 

Levensduur van de trap

De levensduur van een houten trap wordt voor een groot deel bepaald door de houtsoort die gebruikt is om de trap te assembleren. Het staat in ieder geval niet ter discussie dat een houten exemplaar een veel langere levensduur heeft dan bijvoorbeeld een trap van metaal of aluminium. Je moet nog wel een keuze maken in van welke houtsoort een trap is gemaakt. Een trap van beukenhout of Oregon Pine zijn in de basis de sterkste trappen die je kunt kopen. Ook het gebruik speelt natuurlijk een rol in hoe lang een trap uiteindelijk meegaat. Als je er een beetje zuinig op bent kun je er wel jarenlang plezier van hebben. 

Houten trap zorgt voor een warme sfeer

Het komt steeds vaker voor dat de houten trap ter decoratie wordt gebruikt. Een mooie trap in de woonkamer kan voor meer sfeer zorgen en je hebt ook extra ruimte om bijvoorbeeld leuke en kleine accessoires neer te zetten. Ook functionele trappen, zoals de zoldertrap, de trap in de garage of de trap tegen het stapelbed kunnen een decoratieve functie hebben. Zeker als deze in het zicht staat. 

Verkrijgbaar in de kleuren die je wilt

Een mooie houten trap in zijn natuurlijke kleuren is het mooist, maar je kunt ook ervoor kiezen om de trap te laten spuiten. In het zwart, wit, zilver of in een kleur die je wenst. Met de kanttekening dat je dan wel afscheid neemt van de natuurlijke karakteristieken van de trap. Je hebt in ieder geval genoeg keuze in kleuren en bovenal in variaties van trappen. Zo kun je kiezen voor een mooie beuken trap, een zwart gespoten bibliotheektrap  of een witte trap voor in de woonkamer.

Houten trap voor zowel binnen als buiten

Een houten trap kun je zowel binnen als buiten neerzetten en gebruiken, maar let er dan wel op dat een trap behandeld is! Vooral trappen die buiten staan krijgen te maken met verschillende weersomstandigheden en temperaturen. Des te belangrijker is het dat de trap deze weersomstandigheden aankan. Kijk dan bijvoorbeeld naar een trap die gespoten is of is behandeld met ruwe lijnolie. Dan hoef je jezelf geen zorgen meer te maken over de weersomstandigheden en kun je de trap buiten laten staan. 

Ambachtelijk, duurzaam en online te bestellen op Houtenladders.nl.