Kies een kleur shutters die bij jouw huis past

Shutters worden steeds vaker gebruikt als zonwering in woningen. Niet alleen omdat dit product functioneel is maar ook omdat de uitstraling van de shutters een toevoeging aan de woning is. Benieuwd? Bron: https://www.luxaflex.nl/producten/binnenzonwering/shutters/ 

 

Shutter trends wit of zwart 

Shutter trends zijn vaak gebaseerd op de kleur en het ontwerp van de shutters. Over de afgelopen jaren zien wij een ontwikkeling waar veel huishoudens kiezen voor het plaatsen van een zwarte of witte shutter. Afhankelijk van de rest van de indeling van het huis en de kleuren die gebruikt zijn bij het interieur natuurlijk. Witte shutters werden al vaak gebruikt in landelijke woningen of woningen die een open en lichte uitstraling hebben. Toch is zwart ook steeds populairder aan het worden. Niet alleen voor shutters maar ook voor andere interieur beslissingen wordt zwart steeds vaker gebruikt. Denk maar eens na, zwarte keukens, zwarte wanden, zwarte deurklinken.. Het is een trend waar veel mensen nu aan mee doen. En niet voor niets, het is ontzettend chic. Hier zijn de shutters dan ook geen uitzondering op en worden vaak gecombineerd met andere zwart accenten in huis. 

 

Shutter trends hout kleur 

Naast de basiskleuren wit of zwart is het ook mogelijk om een houtkleurige shutter te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout kleuren zoals walnut, dark toffee, natural beige, classic mahogany of masala. Deze houtkleuren geven vaak een fijne sfeer aan de woning waar wit en zwart vaker worden gebruikt bij een strak ontwerp. Ook worden houtkleurige shutters steeds populairder omdat veel mensen kiezen voor een vintage look interieur. Wat vaak gepaard gaat met een vintage look zijn donkere huidskleuren die meubels van vroeger vaak hadden. Kies een shutter hout kleur die hierbij past en dit zal een vintage woning net een extra boost geven qua looks. 

 

Welke kleur past bij jouw woning? 

Om te kunnen bepalen welke kleur perfect is voor jouw woning is het belangrijk om de andere kleuren in jouw woning goed in beeld te krijgen. Ben jij meer van de rustige wittinten of is er ook veel hout of zwart te vinden? Wanneer jij juist veel kleur in huis hebt is het vaak aan te raden om dan voor een rustige wit of zwart kleur van de shutters te kiezen. Zo voorkom je dat het te druk wordt in de woning. Daarentegen kan het bij een woning met weinig kleuren juist heel mooi zijn om een opvallende shutter te vallen. Op deze manier worden deze shutters een echte eyecatcher in de woning! Twijfel je nog over de kleur? Vraag een expert om advies!