tiles shapes, laptop wallpaper, texture

Lees hier de trends en inspiratie voor 2024 als het gaat om badkamer tegels

De badkamer is meer dan alleen een functionele ruimte; het is een plek van ontspanning en verfrissing. En wat de uitstraling van je badkamer echt kan transformeren, zijn de tegels. Of je nu een nieuwe badkamer aan het plannen bent of gewoon je huidige wilt opfrissen, het is essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in badkamer tegels. Hier ontdek je enkele opwindende tegeltrends en inspiratie voor 2024 die je badkamer zeker een frisse uitstraling zullen geven.

Natuurlijke materialen en aardse kleuren voor badkamer tegels

In 2024 is de trend in badkamer tegels gericht op natuurlijke materialen en aardse kleuren. Denk aan tegels gemaakt van marmer, travertijn, leisteen en terracotta. Deze materialen brengen een gevoel van warmte en rust in de badkamer. Aardse kleuren zoals warm bruin, diepgroen en terracotta tinten worden steeds populairder omdat ze de natuur naar binnen brengen en een ontspannende sfeer creëren.

 

De keuze voor natuurlijke materialen en aardse kleuren in badkamer tegels geeft de ruimte een tijdloze uitstraling. Het gebruik van marmer kan bijvoorbeeld een gevoel van luxe toevoegen, terwijl terracotta tegels een mediterrane sfeer creëren. Deze trend benadrukt het belang van het creëren van een harmonieuze en kalmerende omgeving in de badkamer, waar je kunt ontspannen na een drukke dag.

Grote formaten en dunne badkamer tegels

Een andere opvallende trend in 2024 zijn tegels met grote formaten en dunne profielen. Grotere tegels minimaliseren voegen en geven een moderne uitstraling aan de badkamer. Dunne tegels zijn lichter en gemakkelijker te hanteren, waardoor installatie eenvoudiger wordt. Ze zorgen ook voor een strakke, naadloze uitstraling in de badkamer.

Deze trend richt zich op minimalisme en eenvoud in badkamerontwerp. Het gebruik van grote, dunne tegels kan een gevoel van ruimtelijkheid creëren en een eigentijdse uitstraling geven. Dit is ideaal voor mensen die houden van een strakke en minimalistische esthetiek in hun badkamer.

Mozaïektegels voor accenten

Mozaïektegels zijn al lang geliefd om hun decoratieve mogelijkheden, maar in 2024 worden ze steeds meer gebruikt om accenten en persoonlijkheid aan de badkamer toe te voegen. Gebruik mozaïektegels om een opvallende muur achter de wastafel te creëren, een artistiek patroon op de vloer te leggen of zelfs een kleurrijke nis in de douche te maken. Mozaïektegels bieden eindeloze ontwerpmogelijkheden.

Deze trend stimuleert creativiteit en individualiteit in badkamerontwerp. Het gebruik van mozaïektegels stelt je in staat om unieke en op maat gemaakte accenten toe te voegen aan je badkamer, waardoor het een persoonlijke touch krijgt. Of je nu kiest voor mozaïek in levendige kleuren of subtiele tinten, het resultaat is altijd opvallend en expressief.

Grafische patronen en opvallende kleuren als badkamer tegels

Durven met grafische patronen en opvallende kleuren is een trend die in 2024 naar voren komt. Gedurfde geometrische ontwerpen en levendige kleuren zoals diepblauw, smaragdgroen en oker geven de badkamer een unieke uitstraling. Deze trend moedigt persoonlijkheid en creativiteit aan in het ontwerp van je badkamer.

Deze trend daagt de traditionele badkameresthetiek uit en biedt de mogelijkheid om een gedurfde en expressieve ruimte te creëren. Het gebruik van opvallende kleuren en grafische patronen kan een speelse en energieke sfeer in de badkamer brengen, waardoor het een echte eyecatcher wordt in huis.

Duurzame en milieuvriendelijke tegelkeuzes

Duurzaamheid is een groeiende zorg voor veel consumenten, en dat geldt ook voor badkamer tegels. In 2024 zien we een toename van duurzame opties zoals gerecyclede materialen en tegels met een lage milieu-impact. Kies voor tegels die zijn gemaakt van gerecyclede materialen of tegels met certificeringen voor hun milieuvriendelijkheid om een positieve impact op het milieu te hebben.

 

Wil je dat het er wat luxer uit ziet? Ga dan voor een marmerlook tegels