Meer plezier van je tuin met pergola’s

Kun jij in de zomer wel wat schaduw gebruiken en zou je in het najaar wel wat met meer beschut willen zitten? De zomers in Nederland lijken steeds warmer te worden en dat maakt het soms erg heet als je buiten zit. Als je weinig schaduwplekken hebt in je tuin kan dat erg vervelend zijn. In het najaar kan het juist weer snel koud zijn zonder beschutting en dat maakt dat je sneller binnen gaat zitten dan je eigenlijk zou willen. Voor zowel meer schaduw als meer beschutting is een oplossing. Met pergola’s kun jij ervoor zorgen dat je meer en langer plezier hebt van je tuin. Hoe? Daar vertellen we je in dit artikel alles over.

Slimme overkapping

Met pergola’s koop je slimme overkappingen voor in je tuin die je beschermen tegen de zon als het warm is en beschutting geven als het regent of waait. Een pergola is een slimme oplossing om meer plezier te hebben van je tuin. Je kunt kiezen voor verschillende dakbedekkingen zoals een doek of een schuifsysteem. Ook kun je ervoor kiezen om natuurlijke groei van planten voor de schaduw te laten zorgen. Zo kunnen klimplanten de stellage aan de zijkanten en bovenkant afdekken zodat je het gevoel hebt dat je in het groen zit.

Pergola’s geven je tuin sfeer

Met pergola’s kun je een mediterrane sfeer maken in je tuin die een heerlijk vakantiegevoel geeft. Waan je in de binnenlanden van Italië onder een afdak van druiven in je eigen tuin. Proef de sfeer van Ibiza met een mooi doek om je meer schaduw te geven als het warm is. Met de juiste maat oogt je tuin groter en tegelijkertijd intiem en kun jij op elke plek in je tuin een oase van rust creëren. Of je nu kiest voor een loungeset of een eethoek onder een afdak, je tuin wordt zo de fijnste plek om te zijn. Ook boven of bij een zwembad komt deze aanvulling goed van pas.

Altijd schaduw in je tuin

Met pergola’s heb je nooit meer last van de hitte in de zomer en zorg je dat er altijd schaduw is in je tuin. Een plek waar je heerlijk kunt zitten om een hapje te eten en te kletsen met vrienden of familie. Een plek waar je even heerlijk kunt liggen met een mooi boek of waar je kinderen lekker tot rust kunnen komen na al het gespetter in een zwembad. Het maakt niet uit wat je doet met de plek in de schaduw, met een pergola zit je altijd goed. Zelfs als het regent of waait zit je lekker beschut en met een heater in de buurt kun je ook in het najaar nog lang buiten genieten.

Pergola’s zijn voordelig

Ben je op zoek naar een voordelige manier om je tuin een fijne sfeer te geven of je te beschermen tegen de zon? Dan zijn pergola’s je antwoord. Ze zijn niet duur in aanschaf en daarbij ben je heel flexibel als het aankomt op de keuze van de materialen die gebruikt worden. Een mooi doek boven op het skelet is voordeliger in aanschaf dan een dakbedekking die je dicht kunt schuiven.