Waarom een dons dekbed kopen? Alle voordelen op een rij

Een goede nachtrust is goed voor lichaam en geest en daarom koop je ook een goed bed en een nog beter matras. Zodat je heerlijk kunt slapen. Maar een goed dekbed is minstens zo belangrijk! Er is enorm veel keuze in verschillende soorten dekbedden en het dons dekbed is zeker een goede keuze. Maar welke voordelen heb je als je voor het dekbed kiest? In onze blog zetten we ze voor je op een rijtje.

Dons dekbed is duurzaam

Wist je dat je van een dons dekbed wel 15 jaar plezier kunt hebben? Als je er tenminste goed zorgt en het dekbed regelmatig reinigt. Donzen dekbedden kun je het beste op bed laten liggen en luchten door de ramen tegenover elkaar open te zetten. Kloppen is geen slim idee. Ook stofzuigen kun je beter niet doen en een dekbed van dons kun je alleen wassen als je de voorschriften in acht neemt. Door het verkeerd reinigen kun je het dekbed ernstig beschadigen.

Donzen dekbed is heerlijk zacht en soepel

Een groot pluspunt is dat het dekbed soepel om het lichaam valt en lekker zacht is. Dat zorgt voor optimaal comfort in bed terwijl het lichaam goed bedekt blijft. Zelfs als je veel in je slaap beweegt. Opmaken van het bed is geen probleem meer, want donzen dekbedden zijn goed te draperen. Zo heb je het bed stijlvol en binnen een handomdraai weer opgemaakt.

Dons dekbed isoleert en voert vocht af

Een dekbed van dons is ook de perfecte keuze als je ‘s nachts veel transpireert, want het dekbed voert vocht af en isoleert. Zo word je nooit meer in het midden van de nacht wakker, omdat het dekbed vochtig is. Daarnaast heb je in het in de winter nooit te koud en in de zomer nooit te warm. Hoewel dit afhankelijk is van de warmteklasse van het donzen dekbed. In de regel heb je de keuze uit 4 verschillende warmteklassen. Hoe hoger de warmteklasse des te dikker het dekbed is. Een all seasons dekbed bestaat uit twee delen en kun je het gehele jaar door gebruiken.

Huismijt weren

Donkere en vochtige plekken is de ideale woonomgeving voor de huismijt en deze organismen nestelen zich dus graag in een dekbed. Dons is geen goede voedingsbodem voor de huismijt terwijl warmte en vocht tot een minimum worden beperkt. Een dons dekbed is dus perfect voor mensen die op zoek naar meer hygiëne in bed of die ook allergisch zijn voor huismijt.

Wel of geen dons dekbed aanschaffen?

Een dons dekbed is een goede investering ondanks dat het goed voor te stellen is dat je schrikt van het hoge prijskaartje. Zeker kwalitatief goede donzen dekbedden zijn prijzig, maar je hebt er ook heel lang plezier van. Bij goed onderhoud kan een dekbed van Whitecloudz.nl tot wel 15 jaar meegaan en over deze periode gerekend is de aanschafprijs dus relatief laag. Terwijl jij van een optimale nachtrust kunt genieten. Het enige waar je wel op moet letten is dat je niet allergisch bent voor dons, want dan is de aanschaf van een dekbed gevuld met dons geen goede keuze.